Arrangör

Info för dig som är arrangör:

Pressmeddelande

Dalaplan släppte sitt senaste album ”Det blir inte bättre än så här” den 30 september 2016.

Malmöbaserade kvintetten Dalaplan har raskt etablerat sig som ett av landets mest intressanta rockband. På sitt tredje och kaxigt titulerade album, »Det blir inte bättre än så här« bjuder de på en skarp mixtur bestående av lika delar frenetisk punk, svettdrypande garagerock och medryckande powerpop. »Det blir inte bättre än så här« är en platta som för arvet från tidiga Wilmer X, Problem och numera legendariska Klippanbandet Kommissarie Roy vidare till en ny generation.

Dalaplan har djupa musikaliska rötter i åttiotalets vibrerande amerikanska collegerock-scen där uppkäftiga akter i stil med Replacements och Mission Of Burma regerade. I förbifarten lyckas Malmöbandet också framkalla associationer till de högenergiska hits engelska poppunkarna Buzzcocks radade upp på parad under slutet av sjuttiotalet. Dalaplan har dock byggt upp en helt egen och unik ljudbild och på nya albumet ”Det blir inte bättre än så här” hörs det mer färgsprakande tydligt än någonsin tidigare. Låtar som »Tuff som du« och »Lagom är för lite« (med finurlig ”Ballroom Blitz-blinkning”) visar upp en poppigare sida av Dalaplan än den vi hittills varit vana vid och får lyssnaren att instinktivt vilja vrida upp volymknappen.

Den medryckande pubrockdängan »När Floden Väller In« klingar likt ett hårt pubrockande Wilmer X i högform runt tiden för »Under Hot« och en bidragande faktor till det är att Jalle Lorensson från den gruppen bidrar med synnerligen tufft munspel. Det avskalade titelspåret är ett klockrent bevis på att Dalaplan i frontfiguren Niklas Svensson besitter en textförfattare som kan mäta sig med självaste Paul Westerberg. Det är inte underligt att Thomas Holst (legendarisk Klippan-profil med förflutet i Wilmer X, Kommissarie Roy m.fl och med lysande soloalbum och SVT-dokumentär på sitt samvete) valt att gästsjunga och spela på Dalaplans nya platta. Holst-kompositionen »Den här stan är inte så platt som du tror« hade förmodligen gjort en ung, hungrig Bruce Springsteen grön av avund.

Kontakt:
Niklas Svensson, låtskrivare, sångare och bokare i Dalaplan
0707- 261493
mockduck@hotmail.com

Alla recensioner: www.dalaplan.nu/i-media/
Pressbilder: www.dalaplan.nu/bilder/
Spotifyprofil: Dalaplan

Besök oss gärna på Facebook, Twitter och Instagram.


Affisch för nedladdning och utskrift:

PDF: Dalaplan affisch 2016

affischho%cc%88st16


Pressfoto:

Förutsatt att fotografernas namn anges är fotona fria att använda.

Annonser